Menu
Image: Pixabay, Bluesnap

Hvad Er Grøn Rav?

  • D. 15.06.2021

Grønt rav er noget, der er blevet meget populært indenfor de seneste mange år. Ligesom at det 'almindelige' rav er på vej tilbage, er der også mange, der går den anderledes vej og vælger den grønne farver over den orange eller brune farve.

Rav er et materiale, der er mange år om at udvikle sig. Det såkaldte baltiske rav er det mest kendte og er blevet til igennem 50-100 millioner år. Tager vi herefter det grønne rav, er det 'kun' 3-4 millioner år gammelt, så altså slet ikke i nærheden af det andet rent aldersmæssigt.

Det grønne rav kommer fra de tropiske områder, hvor blandt andet Brasilien og generelt Sydamerika har en stor del af produktionen.

Det er blevet meget populært at blande de to rav-farver, brun og grøn, med hinanden i alle former for smykker.

Jeg arbejder selv i en smykkeforretning og kan også helt sikkert se, at interessen og efterspørgslen for rav lige så stille stiger. Det er lidt sjovt at se, da jeg selv forbinder rav med den lidt ældre generation. Men som man jo ser så ofte med forskellige ældre trends, så blomstrer de gerne op igen. Det er sandsynligvis det samme, der er ved at ske med rav, både det gyldne og det grønne.

Tak for støtten. Tak til Perlen Odense for deres økonomiske bidrag til ovenstående indhold. Så kig eventuelt på Guldsmeden Odense. Det er årsagen til, at Perlen Odense får omtale i ovenstående indhold.

Relaterede indlæg