Menu
Image: Pixabay

Hvor Kommer Rav Fra?

  • D. 03.03.2021

Man siger ofte, at rav er nordens svar på guld. Man kan være heldig at gå en tur langs stranden og støde på de værdifulde ravklumper, der altid har været meget populære at bruge i forbindelse med smykker, især i norden, hvor vi aldrig har haft den store adgang til andre ædelmetaller.

Men hvad er rav egentlig for noget? I denne artikel kan du dække lidt mere ned i det smukke rav, der kommer til os som en sporadisk gave fra det store hav.

Hvor kommer rav fra? Rav er i bund og grund hærdet harpiks, der er blevet svedt ud af nogle bestemt træsorter. Harpiksen er således dryppet ned på skovbunden, og har hærdet i tusindvis af år, inden det er blevet til det rav, som vi kender i dag. Det meste rav stammer fra kæmpe skovområder, der dækkede det nuværende Europa for 55-35 millioner år siden.

Siden raven er blevet dannet, så har der både været have, floder og isteder til at transportere ravet rundt omkring i verden. Man kan for eksempel både finde rav i England, Danmark, Rusland og Ukraine. Det er altså et meget stort område, som det er spredt ud over. Som regel kan man dog kun finde det langs kysten.

Relaterede indlæg