Menu
Image: Pixabay / weinstock

Rav Halskæde

  • D. 19.04.2021

Rav halskæder har været en del af kvinders udsmykning igennem rigtig mange år.

Trenden indenfor rav smykker går meget op og ned, nogle år er der smykker som trender og ligeså hurtigt går det i sig selv igen.

På det sidste har vi set en markant stigning i salget af smykker besat med rav. Her er det blandt andet rav halskæder, men også små fine øreringe med rav har fundet deres indpas.

Der findes flere forskellige typer af halskæder med rav. For eksempel er der de helt traditionelle ravkæder, hvor der er små rav stykker hele vejen rundt på kæden.

Der kan være stor forskel på størrelsen af ravet fra kæde til kæde og farven kan også variere meget. Så er der selvfølgelig også rav vedhæng, hvor ravet er isat sølv eller guld. Udformningen på disse smykker er også meget forskellig og strækker sig fra det helt simple ravsmykke til mere detaljerede udformninger af sølvet med blandt andet et hjerte eller et lille dyr.

Rav er et naturprodukt og kan blandt andet findes på stranden, men også steder hvor der har været vand engang. For at rav dannes skal det ligge i vand / iltfrit i 30-50 millioner år, hvilket gør at olieindholdet reduceres og harpiksen bliver omdannet til rav. Nogle gange kan man sågar finde rester fra insekter i ravet, som har sat sig fast i harpiksen inden det er endt i havet.

Dette du lige læste er udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Der kan du blandt andet shoppe: smykker. Tusind tak for støtten, siger vi.

Relaterede indlæg