Menu
Image: Pixabay

Er Rav En ædelsten?

  • D. 22.10.2020

Nej, rav er ikke en ædelsten. Rav er forstenet harpiks og er dermed ikke en ædelsten. Rav er et naturmateriale, der kan anvendes til smykker eller i forbindelse med healingprocesser.

Rav er som sagt forstenet harpiks, som har været i et iltfattigt miljø i mindst 30-50 millioner år - oftest endnu længere. Rav har en lav massefylde, som blot kun er en anelse højere end havvand. Rav har dermed en forholdsvis lav vægt. Hvis du vil læse mere om, hvorfor rav ikke er en ædelsten, kan du gøre det herunder.

Derfor er rav ikke en ædelsten

Ædelstene er mineraler, der slibes og formes, så den får bestemte former. Der er en lang række krav til ædelsten, som rav ikke opfylder.

Oprindeligt er der tale om syv former for ædelsten. De syv er diamanter, rubiner, safir, smaragd, opal, perler og chrysoberyl. 

Fælles for disse mineraler er, at de findes i forskellige kvaliteter, som gør dem mere eller mindre eftertragtede, når det gælder smykkefremstilling. Her kræver det behandling og slibning af de enkelte mineraler, for at de reelt kan kaldes for ædelsten.

Som værende et naturmateriale i form af forstenet harpiks er rav derfor ikke i nærheden af at opfylde de standarder og krav, som ædelsten skal opfylde.

Det ses også på prisen, for rav har en væsentligt lavere pris pr gram, end foreksempel diamanter og de andre ædelsten har det.

Du finder derfor bearbejdede ravsmykker til få hundrede kroner, med ravstykker, der er fem, 10 eller flere gange større end f.eks. en diamant, som til gengæld nemt koster 10 gange mere.

Tak til avXperten

Til slut vil vi gerne takke avXpertens for deres støtte til vores indlæg. avXperten er en af landets største elektronik webshops, og tilbyder smarte gadgets til alle behov, som eksempelvis bluetooth headsets, gamer udstyr, eller måske en ny lamineringsmaskine til hjemmet eller arbejdet. 

Relaterede indlæg