Menu
Image: Pixabay

Er Rav Penge Værd?

  • D. 20.10.2020

Efterspørgslen på rav har været faldende gennem de seneste år, hvilket giver en meget lavere rav-pris end tidligere. Du skal derfor have større klumper rav, for at der er lidt penge at hente.

Er rav penge værd? Det kan det være, hvis du finder de større klumper. Men du bliver næppe rig af at finde og sælge rav. Ravprisen pr. gram hænger sammen med mængden af gram i samme klump.

Rav er ikke mange penge værd

Finder du de mindre klumper rav, der har størrelse som småsten, så skal du ikke forvente at få meget mere end 5-10 kr. for sådan en ravklump.

Prisen på rav afhænger af udbuddet af det og efterspørgslen på det. Priserne kan være meget svingende, hvilket gør det svært at tale om en reel pris pr gram eller kg, som man kender det fra guld og sølv.

Udover størrelsen af ravklumpen spiller også kvaliteten ind. Der er derfor flere ting, der påvirker ravprisen.

Rammer du en ravklump på omkring 100 gram, så har den en pris pr gram på omkring 20 kr. Det giver 2.000 kr. for sådan en klump. 

Tidligere har ravprisen været helt oppe over 100 kr. pr gram. Den høje pris skyldtes en massiv efterspørgsel på rav fra Kina. 

Prisen på rav er også meget afhængig af, hvem du forsøger at sælge dit rav til. Sælger du det til forhandlere eller smykkefabrikanter, vil du oftest få en lavere pris pr gram, end du reelt kan få, da de skal tjene på at sælge ravet videre eller fremstille smykker af det.

En reel ravpris kan dermed godt ligge et sted mellem 10 og 100 kr. pr gram.

Tak til avXperten

Til dette indlæg har vi fået støtte fra vores gode venner hos avXperten som vi hurtigt vil takke. avXperten er en webshop fyldt med alverdens elektronik til en masse forskellige behov. Se b.la. deres store udvalg af gaming grej, hvor du finder et smart nyt gaming tastatur, mus og alt andet du skal bruge - se udvalget af keyboards her: https://www.avxperten.dk/gaming-tastatur/.

Relaterede indlæg