Menu
Image: Anthony

Hvad Er Rav Lavet Af?

  • D. 20.10.2020

Rav kan bedst betegnes som nordens diamant. Vi har ikke rigtig de store ressourcer i forhold til diamanter, til gengæld har vi masser af rav langs de danske kyster. Men hvad er det egentlig for noget, altså det smukke rav? 

Hvad er rav lavet af? Rav er lavet af hærdet harpiks, der er svedt ud af bestemte træsorter. Harpiksen er altså faldt ned i skovbunden, hvor den i løbet af tusinde af år er hærdet og blevet til rav. Rav bliver dog aldrig fundet lige under et træ, men derimod har havet, floder og is transporteret rav rundt omkring i verden. Man kan finde rav i et kæmpe område, der strækker sig fra England til Rusland.  

Rav er altså lavet af noget så banalt som harpiks. Det er altså en helt naturlig ressource, der dog tager umådeligt lang tid at komme frem til. 

Ravs oprindelse kommer fra en relativt lang række lande, heriblandt Danmark, det Baltiske område, Den Dominikanske Republik, Rumænien, USA, Sicilien, Myanmar og Mexico. 

Siden oldtiden har mennesket brugt rav til forskellige ting. Ikke alene har de været brugt som smykker, det har også været anvendt som betalingsmiddel. 

Myten om rav gik i gamle dage på, at de stammer fra frugtbarhedsgudinden Frejas tårer, som hun græd da hendes mand Od forsvandt. De tårerne landede på jorden, så blev de forvandlet til guld. De tårer der landede i havet, blev så til rav.

Relaterede indlæg