Menu
Image: Pixabay

Hvad Kan Man Bruge Rav Til?

  • D. 20.10.2020

Rav anvendes primært til fremstilling af smykker. Enten hvor det anvendes i sin naturlige udformning, eller hvor det slibes og formes.

Rav er her nem at anvende til at producere smykker, da det kan opvarmes og formes. Rav smelter nemlig ved høj opvarmning, hvilket man skal være opmærksom på under fremstillingen af smukker.

Usædvanligt materiale

I modsætning til guld og sølv har rav den usædvanlige egenskab, at materialet rent faktisk bliver mere værd og unikt, hvis det indeholdet urenheder i form af insekter eller lignende.

Rav er, som de fleste sikkert ved, forstenet harpiks. Her er der utallige eksempler på ravklumper, hvor harpiksen er løbet ned ovenpå dyr og lignende, som så er blevet fanget i harpiksen, som så efterfølgende er blevet forstenet.

Insekterne kan dermed ses inde i ravet. Dette gør blot, at ravklumperne bliver mere værd, hvis de indeholder for eksempel insekter eller lignende.

Harpiksen giver ravet en varm og gennemsigtig farve, der opfattes som varm. 

Rav har den særlige egenskab, at det kan udvikle statisk elektricitet, når man gnubber ravet mod stof. Her får ravet en nærmest magnetisk tiltrækning på støvkorn.

Rav er i de senere år også begyndt at blive anvendt i forbindelse med healing og alternative behandlinger. Om rav har en reel værdi i den forbindelse, er dog ikke bevist.

Her bliver rav ofte anvendt som smykker, hvor det menes at have gavnlige effekter mod astma eller gigt. Disse effekter er dog aldrig dokumenteret, så der kan meget vel være tale om en psykisk påvirkning hos den astma- eller gigtramte fremfor en reel virkning.

Tak til avXperten

Til sidst vil vi gerne takke avXperten for deres støtte til dette indlæg. På deres webshop kan du finde et stort udvalg af elektronik i alle genrer. Se eksempelvis deres udvalg af alt lige fra en internet forstærker til et smart gaming tastatur eller måske et nyt smartwatch.

Relaterede indlæg